Society, Diversity and Markets – multidisciplinary discussions on the role of ethnic minorities in society and markets
SWiPE-hanke järjestää Society, Diversity and Markets –seminaarin keskiviikkona 17.10.2018 Turun kauppakorkeakoulussa. Seminaarin aiheena on etnisten vähemmistöjen asema yhteiskunnassa ja markkinoilla. Tilaisuuden pääpuhujana on professori Monder Ram. Ram johtaa Centre for Research in Ethnic Minority Entrepreneurship -keskusta Iso-Britannian Astonin yliopistossa. Hän toimii myös Turun kauppakorkeakoulun johtamisen ja yrittäjyyden laitoksen vierailevana professorina.
Pvm: Keskiviikko 17.10.2018
Aika: 13:00-15:45
Paikka: Turun kauppakorkeakoulu, Turun yliopisto, (Rehtorinpellonkatu 3), luentosali 31
Ohjelma
13:00 – 13:15 Tervetuloa & kahvi
13:15 – 14:00 Keynote puhuja, professori Monder Ram (Aston University, UK; SWiPE): Assessing the Contribution of Migrant Entrepreneurship
14:00 – 14:25 Apulaisprofessori Magdalena Kmak (Åbo Akademi University): Migration, precarity and mobile commons (TBC)
14:25 – 14:50 VTT Anu Yijälä & FM, KM. Tiina Luoma (City of Helsinki, Polkuja työhön): The role of (in)adequate employment for immigrant well-being and adaptation in Finland
14:50 – 15:15 Tohtorikoulutettava Maria Hokkinen (Åbo Akademi University): Unacceptable consumption? Conflicts of refugee consumption in a Nordic welfare state
15:15 – 15:45 Keskustelu & tilaisuuden päätös
Seminaari on kaikille avoin.
Kahvitarjoilua varten pyydetään ilmoittautumaan sähköpostitse osoitteeseen satu.aaltonen@utu.fi viimeistään maanantaina 15.10. Luentosali on mitoitettu noin 30 henkilölle, ja paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.
Lisätietoja tilaisuudesta saa Satu Aaltoselta (satu.aaltonen@utu.fi, tel. +358 50 505 3630)
Puhujaesittelyt
Professori Monder Ram johtaa Centre for Research in Ethnic Minority Entrepreneurship -keskusta Iso-Britannian Astonin yliopistossa. Hän toimii myös Turun kauppakorkeakoulun johtamisen ja yrittäjyyden laitoksen vierailevana professorina. Ramilla on laaja kokemus pienissä ja etnisen vähemmistön yrityksissä työskentelystä, niiden tutkimisesta sekä konsulttina toimimisesta. Hän on johtava asiantuntija pienyritysten ja etnisten vähemmistöjen yrittäjyyden tutkimuksessa ja on julkaissut laajalti aiheesta. Erityisesti hänen työnsä on keskittynyt etnisten vähemmistöjen yrittäjyyden dynamiikkaan, pienten yritysten työsuhteisiin ja perheen rooliin pienissä yrityksissä. Politiikan merkityksen vakiinnuttaminen näihin aiheisiin ja lähestymistapoihin on ollut viimeaikaisen tutkimuksen keskeinen piirre. Lue lisää Ramin asiantuntijuudesta Linkedin-profiilista.
• Magdalena Kmak toimii apulaisprofessorina Åbo Akademin vähemmistöopinnoissa ja ryhmän johtajana ja tutkijana projektissa Migration and the narrative of Europe as an “Area of freedom, security and justice” Helsingin yliopistossa (eurostorie.org). Lisätietoja Kmakin asiantuntijuudesta löytyy hänen yliopistoprofiilistaan.
• Anu Yijälä toimii Helsingin kaupungin tutkijana ja projektipäällikkönä Suomen Akatemian Strategisen tutkimuksen neuvoston rahoittamassa Polkuja työhön -tutkimushankkeessa. Yhdessä Tiina Luoman kanssa hän on laatinut raportin ”En halua istua veronmaksijan harteilla, haluan olla veronmaksaja itse. Haastattelututkimus maahanmuuttajien työmarkkinapoluista ja työnteon merkityksestä heidän hyvinvoinnilleen. Raportti on luettavissa täällä. Yijalän julkaisuluetteloon voi tutustua täällä.
• Maria Hokkinen on Åbo Akademin kansainvälisen markkinoinnin tohtorikoulutettava. Lisätietoja Hokkisen asiantuntijuudesta löytyy hänen Linkedin-profiilistaan.